Gradian kansainväliselle toiminnalle laatuakkreditointi
Opetushallitus on myöntänyt sekä Gradian ammatilliselle että yleissivistävälle koulutukselle Erasmus+ -akkreditoinnit.
Opetushallituksen myöntämä tunnustus on merkki laadukkaasta kansainvälisestä toiminnasta kaikilla osa-alueilla. Akkreditoinnin ansiosta Gradian opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuus saavat rahoitusta koko seitsenvuotisen EU:n rahoitusohjelmakauden ajan.
Uutta yleissivistävässä koulutuksessa
Gradian ammatillinen koulutus on saanut Erasmus+ -akkreditoinnin myös edellisillä rahoituskausilla. Yleissivistävän koulutuksen akkreditointi oli haussa nyt ensimmäistä kertaa, ja se myönnettiin Gradian yleissivistävälle koulutukselle 12.2.2021.
Erasmus+ akkreditointi mahdollistaa suunnitelmallisen ja strategisen kansainvälisen liikkuvuuden EU:n uudella ohjelmakaudella 2021-2027. Akkreditointi on osoitus organisaation sitoutumisesta Erasmus-ohjelman laatustandardeihin. Akkreditointi mahdollistaa säännöllisen vuosittaisen Erasmus rahoituksen yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen. Hakemukset arvioidaan kriteereillä, jotka ovat kaikissa ohjelmaan osallistuvissa maissa samat.
Vahvat juuret
Gradian oppilaitoksissa kansainvälinen toiminta käynnistettiin jo 25 vuotta sitten ja strategisena painopisteenä se on ollut yli 10 vuoden ajan. Kansainvälisyys nähdään Gradiassa laajasti siten, että olemme Keski-Suomesta käsin täysivaltainen, osallistuva osa globaalia maailmaa.
Moniulotteinen kansainvälisyys
Opiskelijoiden kansainvälisyyttä toteutetaan kotikansainvälisyyden keinoin, ulkomaan vaihtojaksoina, kehittämis- ja verkostohankkeina tai -kokouksina sekä tarjoamalla opiskelijoille kansainvälisesti painottuneita opintopolkuja.
Myös Gradian henkilöstöllä on hyvät mahdollisuudet kehittyä kansainvälisyydessä ja uudistaa osaamistaan esimerkiksi koulutusten, kansainvälisten opetusvaihtojen, hanketoiminnan sekä koulutusvientitoteutuksiin osallistumisen kautta.