Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kilpailut

Vuoden 2021 tarjoilija- ja kokkiopiskelijoiden Suomenmestaruus-kilpailut järjestetään Jyväskylässä 5.–6. lokakuuta. Tapahtumapaikka on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian Priimus-kampus, osoite Taulumäentie 45, Jyväskylä.

Kilpailut käydään parikilpailuina: kaksi kokkiopiskelijaa ja kaksi tarjoilijaopiskelijaa.

Kilpailut alkavat tiistaina 5.10.2021 aamupäivällä ja tapahtuma päättyy keskiviikkona 6.10.2021 iltapäivällä palkintojen jakoon. 

Lämpimästi tervetuloa Jyväskylään nuorten kokkien ja tarjoilijoiden SM-kilpailuihin!


Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialla on kunnia järjestää tämän vuotiset kilpailut 5. –6.10.2021 Gradian Priimus-kampuksella.

Kilpailut ovat perinteisesti koonneet yhteen joukon nuoria taitajia eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Kilpailulajit haastavat monin tavoin osallistujansa ja edellyttävät pitkäjänteistä valmentautumista. Tapahtuma tuo näkyväksi nuorten kokkien ja tarjoilijoiden erinomaisen osaamisen sekä kiinnostuksen oman ammattitaitonsa jatkuvaan kehittämiseen matkalla huippuosaajaksi. Tällaisia taitajia ja oman osaamisensa haastajia työelämä tarvitsee kehittyäkseen! Onnea ja menestystä jokaiselle kilpailijalle!

Kilpailutapahtuma kokoaa myös laajan joukon työelämän edustajia, entisiä kilpailijoita ja eri oppilaitosten opettajia. Tämä on osoituksena kilpailutapahtuman saamasta arvostuksesta ja toimii hienona  kannustuksena, ei ainoastaan kilpailijoille, vaan myös muille alasta kiinnostuneille nuorille. Lämpimät kiitokset kaikille tuomari- ja muihin kilpailutapahtuman tehtäviin lupautuneille! Erityisesti näin korona-aikana jokainen toimijoiden yhteinen kokoontuminen nousee suureen merkitykseen ja vahvistaa alan vetovoimaisuutta sekä verkostojen kehittymistä.

Tapaamisiin Gradian Priimus-kampuksella hyvän ruoan ja erinomaisen asiakaspalvelun merkeissä!

Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, opetusneuvos, Dame de la Chaîne

Rakkaudesta lajiin!

Osallistuvat oppilaitokset ja joukkueenjohtajat

Kokit

  • Lapin koulutuskeskus Redu, Maria Lehtinen 
  • Omnian ammattiopisto, Sami Kirjonen 
  • Perho liiketalousopisto, Antti Porna 
  • Savon ammattiopisto, Jari Honkonen 
  • Turun ammatti-instituutti, Riikka Mantila 
  •  Gradia, Riitta Palho, Timo Rasinaho 

Tarjoilijat

  • Lapin koulutuskeskus Redu, Marja-Liisa Ollikainen 
  • Perho liiketalousopisto, Joonas Heino 
  • Savon ammattiopisto, Sari Tarvainen
  • Turun ammatti-instituutti, Kaisa Rantanen  
  • Gradia, Tuija Auramo 

Kokkikilpailun tuomarit

  • Päätuomari: Henry Tikkanen, ravintola Gösta
  • Makutuomarit: Aapo Pulkkinen Ravintola Hox city, Hox Bacery;  Sami Sorvoja Kuokkalan kartano; Petri Kilpeläinen, Keskimaa, Green Egg; Lasse Koistinen Art Food Heaven; Jukka Kyllönen Yöpuu yhtiö Oy: ravintolat Pöllöwaari, Verso ja Bistro Kirkkopuisto; Juha Lehtonen Ravintola Harmooni
  • Tekniikkatuomarit (kirjallinen monivalintatehtävä ja raaka-aineentunnistus sekä ammattitekniikka): Johanna Kiviö, Skills Finland lajipäällikkö, Stadin AO; Mikael Eskman, Yrkesinstitutet Prakticum; Toni Haimakainen, Keskimaa, ravintola Revolution; Mika Sachse, Gradia, Jarmo Suomalainen, Gradia; Marika Berg, Gradia; Kirsi Kangasaho, Gradia; Helmut Rauniaho,  Gradia
  • Marjaana Lehto, Gradia, pistelasku

Tarjoilijakilpailun tuomarit

  • Päätuomari: Miia Sironen, Kuokkalan kartano
  • Anu Huhtala, Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus 

  • Merja Pyrhönen, Paviljonki-ravintolat 

  • Elina Vertainen, ravintola Pöllöwaari

  • Joona Finni, ravintola Frans&Sandra 

  • Sampsa Tukia, DeLorean, Liquid Kitchen

  • Toni Hänninen, ravintola Revolution

  • Juuso Helin, Cafe Europa 

Sivulla oleva aineisto

Tämän sivun alalaidasta löydät tiedostoina seuraavat aineistot:

SM-kisojen kilpailijat, tuomarit, joukkueenjohtajat, aikataulut

Kokkien aineistot: Kokkien kilpailuohjelma, Kokkien kilpailutehtävät, Keittiön laiteluettelot,  Kokkien pisteytys ja ammattitaitovaatimukset,

Tarjoilijoiden aineistot: Tarjoilijoiden SM-kisatehtävät, Alkoholien tunnistustehtävä, Juomasekoitukset, Lautasliitataitostehtävä, Alustava aikataulutus.

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kilpailun yleiset säännöt.

Järjestimme edellisen kerran kilpailun vuonna 2013, ja voit kurkata sen kertaisiin tunnelmiin videolla.

Yhteistyössä

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kilpailut logot