Ravintola- ja catering-ala

Kiinnostaako sinua valmistaa maukkaita ruokia tai luoda mieleenpainuvia asiakaspalveluelämyksiä? Oletko joustava, luova ja vastuuntuntoinen tiimityöntekijä? Ravintola- ja catering-alalla pääset työskentelemään erilaisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai julkisen sektorin ravitsemispalveluissa.

Kenelle ravintola- ja catering-ala sopii?

Ravintola- ja catering-ala sopii erityisesti sinulle, jos:

  • nautit asiakaspalvelusta ruoka- ja juomatarjoilun työtehtävissä
  • pidät työskentelystä asiakkaiden kanssa
  • haluat kehittyä ruoanvalmistuksen ammattilaiseksi
  • olet joustava työaikojen suhteen
  • haluat työskennellä tiimissä.

Tulevaisuuden työtehtävät

Ravintola- ja catering-alalla voit työskennellä esimerkiksi kokkina, tarjoilijana, ravintolapäällikkönä, keittiömestarina, baarimestarina tai itsenäisenä yrittäjänä.

Ravintola- ja catering-ala tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin työuriin esimerkiksi ruokaravintoloissa, juoma-seurusteluravintoloissa, pubeissa, kahviloissa, hotelleissa, liikenneasemien ravintoloissa, pikaruokaravintoloissa, henkilöstöravintoloissa tai julkisen sektorin ravitsemispalveluissa.

Voit syventää ja laajentaa osaamistasi erikoistumalla tiettyihin osa-alueisiin, kuten esimerkiksi à la carte -ruoan valmistukseen, suurkeittiön ruokatuotantoon, juomien myyntiin ja tarjoiluun, kasvis- ja erityisruokavaliopalvelujen tuottamiseen tai esihenkilötehtävissä toimimiseen.

Palsta 1/2

Uutta osaamista tarpeen mukaan

Ravintola- ja catering-alalla on koulutustarjontaa kokonaisista tutkinnoista lyhyempiin koulutuksiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa kokille ja tarjoilijalle hyvät ammatilliset valmiudet alan perustyötehtäviin.

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (tarjoilija tai baarimestari), ruokapalvelujen ammattitutkinto (ravintolakokki tai suurtalouskokki), erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto (dieettikokki) sekä majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto (työnjohdollinen esihenkilö) ovat tarkoitettu työelämässä oleville ammattilaisille, joiden työtehtävät vaativat syvempää osaamista ja kykyä kehittää työtä.

Tutkinnon osat soveltuvat erinomaisesti ammatilliseen täydennyskoulutukseen tai uuden osaamisen hankkimiseen. Voit syventää osaamistasi myös ajankohtaisilla lyhytkoulutuksilla, joita Gradia tarjoaa. Oman alan erikoisosaamista kehittävien tutkintojen lisäksi tarjolla on toimialarajat ylittävää koulutusta, sekä esihenkilö-, yrittäjyys- ja johtamisvalmennuksia. Voit laajentaa osaamistasi myös muiden ammatillisten alojen koulutuksen tarjonnasta, kuten esimerkiksi elintarvikealalta.

Lisäksi teemme työyhteisöille myös räätälöityjä tilauskoulutuksia, jolloin suunnittelemme sisällöt ja toteutustavat yhdessä asiakkaan koulutustarpeiden mukaisesti

Palsta 1/2

Osaamisen laajentaminen ja jatko-opinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleisimpiä jatkokoulutusvaihtoehtoja ovat alan ammattikorkeakouluopinnot, kuten restonomi, tradenomi tai ravintola- ja catering-alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot.

Palsta 2/2
Palsta 1/2
Palsta 2/2

Ravintola- ja catering-alan väyläopinnot, EduJyväskylä

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakeutua myös korkeakouluväyläopintoihin ja edetä sujuvasti opiskelemaan ammattikorkeakouluun perustutkinnon suorittamisen jälkeen. Väyläopinnoissa sinun tulee opiskella 30 opintopistettä korkeakouluopintoja. Lisäksi sinulla on mahdollisuus sisällyttää toisen asteen opintoihisi ammattikorkeakouluopintojen lisäksi myös yliopisto-opintoja. Lue lisää EduJyväskylä-opinnoista

Palsta 1/2

Mahdollisuuksia opintojen aikana

Sinulla on mahdollisuus sisällyttää opintoihisi ulkomaan työssäoppimisjakso, mikäli olet kiinnostunut työskentelemään ulkomailla. Jos sinua kiinnostaa yrittäjyys, voit opintojen aikana työskennellä omassa NYT-yrityksessä. Voit myös kehittää itseäsi ja osaamista kilpailutoiminnan kautta.

Gradiassa kaikilla ammatillisten perustutkintojen opiskelijoilla on mahdollisuus kaksoistutkinnon suorittamiseen. Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

Palsta 2/2
Tarjoilijaopiskelijat työskentelevät salissa.
Palsta 2/2

Kiinnostuitko?

Jos mielessäsi on kysymys tai haluat tukea opintojen suunnitteluun, ota yhteyttä Gradian hakupalveluihin.

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15, chat: gradia.fi/oppimaan