Sari Nissinen: Gradia-ravintolat on muutakin kuin pelkkä menoerä

Gradia-ravintoloiden ruokapalvelujohtaja Sari Nissinen pohtii Gradia-blogin uusimmassa kirjoituksessa hyvän ruuan määritelmää sekä kertoo Gradia-ravintoloiden perustehtävistä.

Nissinen avaa kirjoituksessaan myös ekologisuuden ja vastuullisuuden huomioimista Gradia-ravintoloiden toiminnassa. Yksi kolmannes kulutuksen ympäristöhaitoista aiheutuu ruokaan liittyvistä tekijöistä, joten käytännön toimet kuten kasvisruuan ja kotimaisten tuotteiden lisääminen, ruokahävikin minimointi ja veden käytön rajoittaminen ovat ekologisia tekoja Gradia-ravintoloiden päivittäisessä toiminnassa.

”Gradia-ravintoloissa on aina uskottu yhteistyön voimaan”, sanoo Nissinen. 

Ruokapalvelujen tuottamisen lisäksi Gradia-ravintoloiden perustehtävä on toimia opiskelijoiden työpaikalla tapahtuvan oppimisen työpaikkana.