Gradia järjestää sote-alan rekrytointi- ja koulutustapahtuman Hankasalmella, Joutsassa ja Keuruulla
Gradia järjestää yhteistyössä työnantajien kanssa sosiaali- ja terveysalan vetovoimaa edistävän Sote soi -rekrytointi- ja koulutustapahtuman Hankasalmella, Joutsassa ja Keuruulla 5.–7.9. Tapahtumissa on paikalla työntekijöitä etsiviä yrityksiä, TE-palvelut ja Gradian opettajia esittelemässä monipuolisia opintopolkuja sote-alan ammatteihin.
Sote soi -rekrytapahtumissa hoitotyön ja varhaiskasvatusalan ajankohtaisia teemoja ja avoimia työmahdollisuuksia esittelevät yksityiset työnantajat, Keski-Suomen hyvinvointialue ja alueen kunnat. Gradian opettajat kertovat uusista joustavista ja monipuolisista opintomahdollisuuksista. Tapahtuma on suunnattu sote-alasta kiinnostuneille työttömille työnhakijoille ja alanvaihtajille.
Uusia opiskelutapoja helpottamaan työvoimapulaa ja työllistymistä
Gradiassa on kehitetty eri elämäntilanteisiin sopivia opiskelutapoja helpottamaan alanvaihtajien hakeutumista työvoimapulasta kärsivälle sote-alalle ja luomaan työllistymismahdollisuuksia koko Keski-Suomeen.
Esimerkiksi lähihoitajaksi opiskelu on mahdollista opiskelijan kotipaikkakunnalta käsin. Tänä vuonna käynnistyneessä toteutuksessa opiskellaan arkipäivisin etäyhteydellä. Tutkintoon sisältyy yksittäisiä lähiopetuspäiviä Ammattiopisto Gradian Kukkulan kampuksella. Työelämässä oppiminen voidaan järjestää opiskelijan kotipaikkakunnalla esimerkiksi kotihoidon tai palveluasumisen työympäristöissä.
”Oppisopimus on nykyisin todettu hyväksi työllistämispolkujen rakentajaksi. Myös alle vuoden kestävä hoiva-avustajan koulutus on hyvä vaihtoehto alanvaihtajalle. Jos ala tuntuu omalta, tutkinnon voi täydentää lähihoitajaksi myöhemmin”, sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Anne-Mari Landén kertoo. Sekä lähihoitajaksi että hoiva-avustajaksi voi kouluttautua oppisopimuksella, jolloin opiskelija saa TES:n mukaista palkkaa. Kouluttautuminen on mahdollista myös ansiotyön ohella. Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.
Sote soi -rekrytapahtumat ovat osa Gradian koordinoimaa Vetoa ja voimaa pienten kuntien soteen -hanketta, jota Keski-Suomen liitto rahoittaa. Hankkeen tavoitteena on auttaa ja rohkaista eri elämän-, työllisyyden ja työkykyisyyden tilanteissa olevia kuntalaisia koulutus- ja urasuunnitelmissaan. Tilaisuudet on suunniteltu yhteistyössä Keski-Suomen työvoimapalveluiden, Keski-Suomen hyvinvointialueen ja yksityisten työnantajien kanssa.
Tapahtumien aikataulut
Hankasalmen pääkirjasto ti 5.9. klo 15–17
Mukana Attendo, Mainiokodit, Keski-Suomen hyvinvointialue, Hankasalmen kunta, Konneveden kunta, Keski-Suomen TE-palvelut, Gradia.
Osoite: Rantakalliontie 3, 41520 Hankasalmi
Joutsan Nuorisoseurantalo ke 6.9. klo 15–17
Mukana Attendo, Esperi, Keski-Suomen hyvinvointialue, Toivakan kunta, Joutsan kunta, Luhangan kunta, Keski-Suomen TE-palvelut, Gradia.
Osoite: Jousitie 27, 19650 Joutsa
Keuruun seurakuntasali to 7.9 klo 15–17
Mukana Keski-Suomen hyvinvointialue Keuruun kunta, Multian kunta, Petäjäveden kunta, Uuraisten kunta, Keski-Suomen TE-palvelut, Gradia.
Osoite: Kippavuorentie 16, 42700 Keuruu
Lisätietoja:
Niina Murtoniemi, opettaja, projektipäällikkö, Ammattiopisto Gradia, puh. 040 341 5412
Mediatiedote 29.8.2023