Gradiassa opiskelleet Eveliina Paananen ja Sami Sorvoja mitaleille Vuoden Tarjoilija ja Vuoden kokki -kilpailussa

Sami Sorvoja ja Eveliina Paananen

Gradiassa opiskelleet Eveliina Paananen ja Sami Sorvoja mitaleille Vuoden Tarjoilija ja Vuoden kokki -kilpailussa

Jyväskyläläisessä ravintola Pöllöwaarissa tarjoilijana työskentelevä Eveliina Paananen on voittanut Vuoden tarjoilija 2018 -kilpailussa hopeaa. Niin ikään Pöllöwaarissa keittiömestarina työskentelevä Sami Sorvoja puolestaan nappasi pronssimitalin Vuoden kokki 2018 -kilpailussa. Molemmat ovat opiskelleet Gradian ammatillisessa koulutuksessa (silloisessa Jyväskylän ammattiopistossa).

Nämä SM-kilpailut käyntiin 15. – 16.3. 2018 Gastro Helsinki -messuilla. Paananen ja Sorvoja ovat vuodesta 1995 järjestetyn kisan ensimmäiset jyväskyläläiset mitalistit. Molempiin kilpailuihin haki ennätysmäärä osallistujia.

Vuoden Tarjoilija 2018 mittelöön valittiin ennakkotehtävän perusteella 12 tarjoilijaa. Tiukassa finaalissa kultamitalin vei Noora Sipilä ravintola Orasta Helsingistä ja pronssia Cris Angeloy ravintola Savoysta. Hopeamitalin lisäksi Eveliina Paananen sai erikoispalkinnot ”paras kattaus” ja ”paras alkuperäinen kunnioittaja”

Vuoden kokki 2018 kilpailun kullan voitti Kalle Tanner, Villa Störvikistä Siuntiosta ja hopean Mikko Kaukonen Food Kampista Helsingistä. Osallistujat kilpailuun valittiin annoskuvien ja reseptiikan perusteella. Finaalissa kilpailijat valmistivat yhden lämpimän pääruuan ja yhden jälkiruuan.