Gradiasta kuusi kilpailijaa ammattitaidon EM-kisaan Budapestiin 25. – 29.9.
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta matkaa kuusi kilpailijaa ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailuun Unkarin Budapestiin. Kilpailu järjestetään 25. – 29. syyskuuta.
Lisäksi kilpailussa on viisi Gradian opettajaa kansainvälisenä asiantuntijana ja tuomarina eli eksperttinä.
Gradian kilpailijat
Kilpailijat edustavat viidessä eri lajissa, joista robotiikassa kilpaillaan pareittain. Leipuri-laji on kisassa näytöslajina.
Alexander Goldhill ja Eetu Silvennoinen, Robotiikka (Mobile Robotics): Alexander Goldhill ja Eetu Silvennoinen ovat Gradia Jyväskylän kolmannen vuoden tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijoita. Heistä Eetu Silvennoisella on jo aiempaakin kilpailukokemusta. Hän sijoittui ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa Taitaja2017:ssä robotiikka-näytöslajissa toiseksi.
Melissa Kuisma, Muoti ja Vaatetus (Fashion Technology): Melissa Kuisma valmistui keväällä 2017 vaatetusompelijaksi, ja parhaillaan hän opiskelee Gradia Jyväskylässä vaatturiksi. Kuisma voitti ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa 2017 hopeaa vaatteenvalmistuksessa. Tämän vuoden kilpailussa hän oli neljäs.
Suvi Minkkinen, Ravintolapalvelu (Restaurant Service): Suvi Minkkinen valmistui tarjoilijaksi Gradia Jyväskylästä keväällä 2018. Hän on tarjoilija-lajin Suomen mestari vuodelta 2017. Minkkinen työskentelee jyväskyläläisessä fine dining -ravintolassa Pöllöwaarissa.
Sanna-Sofia Svensk, Graafinen suunnittelu (Graphic Designer): Sanna-Sofia Svensk on Gradia Jyväskylän toisen vuoden media-alan opiskelija. Aiemmin hän on jo suorittanut painoviestinnän perustutkinnon. Niissä opinnoissa hän erikoistui ulkoasuntoteuttajaksi
Kati Mikkonen Leipuri (Bakery): Kati Mikkonen on suorittanut leipuri-kondiittorin perustutkinnon sekä leipurin ammattitutkinnon. Hän työskentelee Gradia Jyväskylän elintarvikealalla opiskeluavustajana.
Maajoukkue 25 osallistujan vahvuinen
Suomen maajoukkueen vahvuus on 25 kilpailijaa. Heidät valittiin joukkueeseen avoimissa karsintakilpailuissa viime syksyn aikana. Suomen joukkue osallistuu kaikkiaan 22 eri lajiin. Sääntöjen mukaan osallistuja voi olla korkeintaan 25-vuotias.
Varsinainen kilpailu kestää kolme päivää. Budapestissä mukana on kaikkiaan 500 nuorta kilpailijaa 28:sta eri Euroopan maasta. Lajeja on 40. Joissakin lajeissa keskitytään koko kilpailun ajan yhteen suureen työhön, joissakin tehdään useita osatehtäviä.
Gradian ekspertit
Samalla tavalla kuin maajoukkueen kilpailijatkin, Suomen ekspertit tulevat oppilaitoksista eri puolilta Suomea. Gradialaisia ovat: Keijo Salonen, Robotiikka (Mobile Robotics), Katri Gummerus, Floristiikka (Floristry), Heli Mäkinen, Muoti ja vaatetus (Fashion Technology), Vesa Iltola, Graafinen suunnittelu (Graphic Designer) ja Leipuri (Bakery) Marjo Huuskonen.
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on yksi Skills Finland ry:n huippuvalmennusyksiköistä. Skills Finland edistää suomalaista ammatillista huippuosaamista kilpailu-, valmennus- ja koulutustoiminnan avulla.
Toimituksille:
Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan huipputason valmentautumista ennen maanantaita 24.9. jolloin maajoukkue lentää Budapestiin. Yhteydenotot valmentajien kautta:
Keijo Salonen (robotiikka), puh. 040 341 5711
Heli Mäkinen (muoti ja vaatetus), puh. 040 341 5566
Raisa Cantos (ravintolapalvelu), puh. 040 341 5993
Vesa Iltola (graafinen suunnittelu), puh. 040 341 5671
Marjo Huuskonen (leipuri), puh. 040 341 5027
Kilpailijoiden painokelpoiset kuvat löytyvät tämän sivun alalaidasta (kuvat:SkillsFinland ry)
Lisätiedot
Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152
Mediatiedote 12.9.2018