
Pintakäsittelyala
Oletko oma-aloitteinen, vastuuntuntoinen ja täsmällinen? Haluatko tehdä fyysistä työtä ja nähdä työsi tuloksen? Maalarina työskentelet vaihtelevissa työolosuhteissa ja tehtävissä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa rakennustyömaalla.

Kenelle pintakäsittelyala sopii?
Pintakäsittelyala sopii sinulle, jos olet huolellinen ja pidät käsillä tekemisestä sekä tarkasta ja itsenäisestä työstä. Motoriset taidot, tiimityötaidot ja hyvä fyysinen kunto ovat hyödyksi maalarin työssä. Suoritettuasi tutkinnon voit työllistyä pintakäsittelyalan monipuolisiin työtehtäviin.
Tulevaisuuden työtehtävät
Maalarina voit työskennellä uudis- ja korjausrakennustyömailla, remontoitavissa kohteissa, teollisuudessa, maalausliikkeissä sekä itsenäisenä yrittäjänä. Työsi sisältää esimerkiksi sisä- ja ulkopuolisten pintojen korjaus- ja uudisrakennusmaalausta, kalustemaalausta, tapetointia, laatoitusta, erikoismaalausta, lattiapäällysteiden asentamista sekä tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteita.
Rakennusalan työllisyys noudattaa suhdannevaihteluja kuten kaikki teollisuuden alat. Ennusteet povaavat rakennusalalle tulevaisuudessa työvoimapulaa, joten pintakäsittelyalan työllisyysnäkymät ovat jatkossa hyvät.
Uutta osaamista tarpeen mukaan
Pintakäsittelyalan perustutkinto antaa hyvät ammatilliset valmiudet alan perustehtäviin. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on tarkoitettu ammattilaisille.
Jatkuvan haun perustutkintoryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joilla on jo kokemusta työelämästä ja aiemmin suoritettuja ammatillisia tai lukio-opintoja. Jatkuvan haun ryhmässä opinnot etenevät työelämäpainotteisesti tiiviissä aikataulussa.
Jos haluat siirtyä toisesta oppilaitoksesta suorittamaan pintakäsittelyalan perustutkinnon loppuun Ammattiopisto Gradialla tai sinulla on kesken jäänyt pintakäsittelyalan perustutkinto, voit hakea jatkamaan ammatillisia opintoja jatkavan opiskelijan haulla.
Tutustu pintakäsittelyalan koulutuksiin koulutushaussa
Osaamisen laajentaminen ja jatko-opinnot
Pintakäsittelyalan perustutkinnon jälkeen voit opiskella pintakäsittelyalan ammattitutkinnossa rakennusmaalariksi tai erikoisammattitutkinnossa maalarimestariksi. Lisäksi tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.


Opinnoissa kädentaitoja ja fyysisyyttä
Pintakäsittelyalan opinnoissa korostuvat kädentaidot ja fyysisyys. Opintoja suoritetaan paitsi oppilaitoksessa niin suurelta osalta myös oppilaitoksen työmailla sekä työssä oppimalla alan työpaikoissa.
Sinua voisi kiinnostaa myös
Seuraa meitä somessa!
Kiinnostuitko?
Jos mielessäsi on kysymys tai haluat tukea opintojen suunnitteluun, ota yhteyttä Gradian hakupalveluihin.