Kokkiopiskelija Saku Karstilalle kultaa Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailuissa
Gradia Jyväskylässä kokiksi opiskeleva Saku Karstila on voittanut kultaa Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailuissa. Kilpailu käytiin lauantaina 21.1.2023 Helsingissä. Karstila oli kilpailun nuorin osallistuja.
Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailun alkukarsintoja käytiin maakunnissa syksyn 2022 aikana. SM-finaalissa kilpaili lopulta kahdeksan Suomen huippuravintoloissa työskentelevää alle 27-vuotiasta nuorta keittiöalan ammattilaista. Kilpailu oli ns. Black box -kilpailu, jossa kokit suunnittelivat ja toteuttivat menun black boxin ja listaan merkittyjen raaka-aineiden pohjalta.
Voiton myötä Karstila edustaa Suomea lokakuussa Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition MM-kilpailuissa Istanbulissa.
Karstila on valmistumassa opinnoistaan ja hän lähtee vielä opintojen loppusuoralla helmikuussa työssäoppimaan Puolaan.