Palvelukeittiön toiminnot
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Toteutusaika
Laajuus
Hakuaika
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus soveltuu sinulle, joka olet suuntautunut ruokapalvelualalle ja sinulla on tavoitteena on oppia työskentelemään palvelukeittiöiden toimipaikoissa ja työtehtävissä ja päivittää jo olemassa olevaa osaamista.
Kuvaus
Tässä koulutuksessa opitaan valittujen opintojen mukaisesti perustaitoja ja koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osa: Palvelukeittiön toiminnot, 15 osp. Koulutuksissa on mahdollista suorittaa ravintola-alalla vaadittavat korttikoulutukset. Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta.
Koulutuksen sisältö
Palvelukeittiön toiminnot, 15 osp
Ammattitaitovaatimukset:
Työvuoroon valmistautuminen
Ruokatuotteiden valmistaminen
Ruokatuotteiden jakaminen ja esillelaitto
Asiakaspalvelussa toimiminen
Työvuoron päättäminen
Ammattitaidon osaaminen osoitetaan näytössä käytännön asiakaspalvelutehtävissä toimimalla palvelukeittiössä. Koulutuksessa ja työssä opitaan vastaanottamaan, valmistamaan, kypsentämään tai kuumentamaan tuotteita sekä laittamaan ruoat tarjolle asiakkaille. Merkittävä osa koulutuksesta tapahtuu työpaikalla oppimalla.
Oppilaitoksessa opiskellaan seuraavia asioita:
Palvelukeittiön hygieniaosaaminen
Palvelukeittiön omavalvonta
Palvelukeittiön ravitsemus ja erityisruokavaliot
Palvelukeittiön puhtaanapito, jätehuolto ja astiahuolto
Palvelukeittiön perustoiminnot(prosessi)
Palvelukeittiön keittiöteknologia ja ruoanvalmistus
Palvelukeittiön asiakaspalvelu ja kielitaito
Palvelukeittiön ruoka- ja tapakulttuuri
Koulutuksen osoite
Taulumäentie 45