Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

2 kuukautta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Voit hakea jatkuvassa haussa 2.2.2024 mennessä.

Tätä koulutusta järjestetään myös työvoimakoulutuksena. Jos olet työttömänä tai työttömyysuhanalaisena työnhakijana, sinulla on mahdollista hakeutua myös TE-palveluiden verkkosivujen kautta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/723747?searchPhrase=gradia&&&anno…
Valinnat työvoimakoulutukseen tekee TE-toimisto

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Se edellyttää soveltuvaa työpaikkaa alalta. Mikäli työpaikka löytyy, ole yhteydessä alan työelämäkoordinaattori Kaisu Kyllästiseen (040 341 5193, kaisu.kyllastinen(a)gradia.fi) ennen oppisopimushakemuksen täyttämistä.

Kenelle

Koulutus soveltuu sinulle, joka olet suuntautunut ruokapalvelualalle ja sinulla on tavoitteena oppia työskentelemään palvelukeittiöiden toimipaikoissa ja työtehtävissä sekä päivittää jo olemassa olevaa osaamistasi.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito opintoihin.

Kuvaus

Tässä koulutuksessa opitaan alan perustaitoja opintojen mukaisesti ja koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osa: Palvelukeittiön toiminnot, 15 osp. Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola-alalla vaadittavista lupakorttikoulutuksista hygieniapassi.

Koulutuksen sisältö

Palvelukeittiön toiminnot, 15 osp

Ammattitaitovaatimukset:
• Työvuoroon valmistautuminen
• Ruokatuotteiden valmistaminen
• Ruokatuotteiden jakaminen ja esillelaitto
• Asiakaspalvelussa toimiminen
• Työvuoron päättäminen

Ammattitaidon osaaminen osoitetaan näytössä käytännön asiakaspalvelutehtävissä toimimalla palvelukeittiössä. Koulutuksessa ja työssä opitaan vastaanottamaan, valmistamaan, kypsentämään tai kuumentamaan tuotteita sekä laittamaan ruoat tarjolle asiakkaille. Merkittävä osa koulutuksesta tapahtuu työpaikalla oppimalla.

Koulutukseen sisältyy 8-10 lähipäivää, joiden aikana opitaan seuraavia asioita oppilaitoksessa:
⦁ Palvelukeittiön hygieniaosaaminen
⦁ Palvelukeittiön omavalvonta
⦁ Palvelukeittiön ravitsemus ja erityisruokavaliot
⦁ Palvelukeittiön puhtaanapito, jätehuolto ja astiahuolto
⦁ Palvelukeittiön perustoiminnot(prosessi)
⦁ Palvelukeittiön keittiöteknologia ja ruoanvalmistus
⦁ Palvelukeittiön asiakaspalvelu ja kielitaito
⦁ Palvelukeittiön ruoka- ja tapakulttuuri

Lähipäivien päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen osoite

Taulumäentie 45, Priimus-kampus

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan

Berg Marika

Lehtori

Ravitsemispalvelut