Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1,5–2,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Opiskele välinehuoltajaksi Jämsässä. Koulutus soveltuu sinulle, jos olet kiinnostunut tarkkuutta vaativasta työstä välinehuollon erilaisissa työtehtävissä. Olet yhteistyötaitoinen, palveluhenkinen ja vastuullinen. Sinulla on hyvä fyysinen ja henkinen terveys, hyvät käden hienomotoriset taidot ja hyvä käsien ihon terveys sekä halu oppia alan tietotekniikkaa ja teknologiaa. Haluat kehittyä välinehuollon ammattilaiseksi.

Kuvaus

Välinehuoltaja työskentelee moniammatillisessa työyhteisössä välinehuollon asiantuntijana. Työ on tarkkuutta vaativaa, vastuullista ja palveluhenkistä. Välinehuoltaja toimii hyvien hygieniakäytäntöjen mukaan, osallistuu infektioiden torjuntaan ja ehkäisee tartuntojen leviämistä.

Välinehuoltajat toimivat mm. välinehuoltokeskuksissa, laboratorioissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa, lääkäriasemilla ja hammashoitoloissa. Lisäksi työpaikkoja on elintarviketeollisuudessa ja muissa kliinisissä toimintaympäristöissä kuten eläinlääkäriasemilla.

Alan työtehtäviin kuuluu tutkimuksissa ja toimenpiteissä käytettävien välineiden ja instrumenttien puhdistaminen, desinfiointi, pakkaaminen ja steriloiminen sekä välineiden varastointi ja jakelu asiakkaille. Työhön kuuluu myös koneiden ja laitteiden käyttö ja toimintakunnon ylläpitäminen.

Välinehuoltajien työtilanne on hyvä ja työllistymismahdollisuudet monipuoliset. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat saavat laaja-alaiset työelämävalmiudet.

Opintosi koostuvat lähi- ja verkko-opinnoista, opintokäynneistä, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista ja harjoituksista. Opiskelijatiimissä syvennät omia yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojasi sekä itsenäistä ja vastuullista toimintaasi opiskelijana ja tulevana ammattilaisena. Lähiopetus tapahtuu pääosin Jämsän toimipisteessä, mutta osa lähipäivistä toteutetaan Jyväskylässä

Opintoihin sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat ja mahdolliset tukitoimet.

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat 115 osp
• Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi infektioiden torjuntatyössä 45 osp
• Välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen 30 osp
• Sterilointi osana infektioiden torjuntaa 40 osp

Tarjolla olevat ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat 30 osp
• Alakohtainen välinehuolto 15 osp
• Laboratoriovälinehuolto tutkimuslaitoksissa, kliinisissä palveluyksiköissä ja teollisuudessa 15 osp
• Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikön infektioiden torjuntatyössä toimiminen 15 osp
• Huippuosaajana toimiminen 15 osp
• Ilmastovastuullinen toiminta 15 osp
• Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp
• Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
• Yrityksessä toimiminen 15 osp
• Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
• Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 5-15 osp
• Korkeakouluopinnot 5-15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp:
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
• Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Opetus on maksutonta. Kustannuksia koituu työvaatetuksesta, työkengistä (turvakengät) sekä oppikirjoista. Arvioidut kustannukset ovat noin 300 €. Lisäksi opiskelussa tarvitaan tietokonetta ja toimivia nettiyhteyksiä.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan