Elintarvikealan osaajaksi; Elintarviketuotannossa toimiminen
Elintarvikealan perustutkinto
Elintarvikealan osaajaksi; Elintarviketuotannossa toimiminen
Koulutuksessa tutustutaan elintarvikeketjuun, hygieniaan, kestävään kehitykseen, erilaisten leipomo- ja ruokatuotannon tuotteiden valmistukseen, pakkaamiseen ja varastointiin.
Koulutuksessa tutustutaan elintarvikeketjuun, hygieniaan, kestävään kehitykseen, erilaisten leipomo- ja ruokatuotannon tuotteiden valmistukseen, pakkaamiseen ja varastointiin.
Koulutuksessa tutustutaan elintarvikeketjuun, hygieniaan, kestävään kehitykseen, erilaisten leipomo- ja ruokatuotannon tuotteiden valmistukseen, pakkaamiseen ja varastointiin.
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Toteutusaika
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
Kenelle
Elintarvikealalla menestyy henkilö, joka on innostunut ja motivoitunut oppimaan uutta, tykkää tehdä käsillä työtä ja seisoa tukevasti omilla jaloillaan, sopeutuu nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja tiukkoihin aikatauluihin. Luova ja yrittäjämäinen työote sekä hyvä fyysinen kunto ovat myös edellytyksinä alalla menestymiseen.
Hakijalta edellytetään:
- reipasta työotetta, paineensietokykyä
- vastuullisuutta
- suomen kielen taitoa, kielitason on oltava vähintään B1.1
- kykyä itsenäiseen- että tiimityöskentelyyn
- matemaattisia taitoja, hahmottamisen kykyä
- perushygieniataitoja
Kuvaus
Koulutuksesta aikana saa yleiskuvan elintarvikealasta toimialana, elintarvikealan teoriatietämystä esim. yleisistä raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä ja oppii alan ammattisanaston käyttöä. Koulutuksessa oppii valmistamaan mm. leipomo- ja ruokatuotannon tuotteita esim. ruoka- ja kahvileipää,leipomoeineksiä, peruskonditoriatuotteita, salaatteja, keittoja, laatikkoruokia, kastikkeita ja jälkiruokia. Lisäksi oppii pakkaamaan ja varastoimaan perusruoka- ja leipomotuotteita.
Koulutus antaa varmuutta itsenäiseen työskentelyyn, mutta vahvistaa myös tiimityöskentelyn taitoja.
Alalla voi suuntautua joko elintarviketuotantoon tai leipomo-alalle oman mielenkiinnon mukaan.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen tavoitteena antaa valmiudet elintarvikealan perustutkinnon pakollisen tutkinnon osan näytön suorittamiseen. Koulutuksen aikana mahdollisuus suorittaa lupakortit: Ea1 (ensiapu) ja hygieniaosaaminen. Lisäksi koulutus vahvistaa pääsyä alan työtehtäviin ja/tai jatkamaan elintarvikealan perustutkinto kokonaan.
Kustannukset
Koulutus on osallistujalle maksuton.
Koulutuksen osoite
Taulumäentie 45, Jyväskylä
Lisää koulutuksesta
Sopisiko sinulle oppisopimus?
Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.
Monta tapaa opiskella
Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.