Kone- ja tuotantotekniikka

Kone- ja tuotantotekniikan opinnoissa kehityt osaajaksi metallialan monipuolisiin työtehtäviin. Perustutkinnon opinnoissa opit käyttämään ja ohjelmoimaan nykyaikaisia metallintyöstö- ja hitsauskoneita sekä hyödyntämään erilaisia asennusmenetelmiä. Opetuksessa käytetään alan uusimpia sovelluksia ja ohjelmistoja.

Kenelle kone- ja tuotantotekniikan ala sopii?

Kone- ja metallialan opinnot sopivat sinulle, jos olet kiinnostunut monipuolisista työtehtävistä ja käsillä tekemisen lisäksi uuden teknologian hyödyntämisestä työssäsi. Alan osaajaksi kehittyminen edellyttää ongelmanratkaisutaitojen lisäksi aitoa kiinnostusta oman osaamisen jatkuvaan kehittämiseen.

Tulevaisuuden työtehtävät

Kone- ja tuotantotekniikka kuuluu Suomessa merkittävään teknologiateollisuuden toimialaan, joten työllisyysnäkymät ovat paikallisesti ja maanlaajuisesti hyvät.

Palsta 1/2

Uutta osaamista tarpeen mukaan

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa voit valita osaamisalaksi oman kiinnostuksen mukaisesti levyseppähitsaajan tai koneistajan osaamisalan. Jatkuvan haun kautta myös koneasentajan opinnot ovat mahdollisia ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman avulla voit myös valita valinnaisia tutkinnon osia eri osaamisaloilta.

Palsta 2/2
Palsta 1/2

Osaamisen laajentaminen ja jatko-opinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa yleisen jatko-opinto kelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Alan ammattilaisten on mahdollista syventää osaamista ammatti- ja erikoisammattitutkintojen ja erilaisten lyhytkoulutusten avulla.   

Jatkokoulutuksena voivat olla esimerkiksi konetekniikan insinööriopinnot ammattikorkeakoulussa. EduJyväskylä tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ja väyläopinnot konetekniikan insinööriopintoihin voi suorittaa perustutkinnon aikana. Lue lisää EduJyväskylä-opinnoista.

Palsta 2/2
Opiskelijanainen työstökoneen äärellä.
Palsta 1/2
Palsta 2/2

Hakeutuminen joustavan polun ryhmään

Kone- ja tuotantotekniikan joustavan polun ryhmään on mahdollista hakeutua kesän aikana avoinna olevan jatkuvan haun kautta. Joustavan polun ryhmä sopii erityisesti oppivelvollisille hakijoille ja ryhmässä osaamisalavalinta tehdään ensimmäisen vuoden keväällä, jolloin eri osaamisalan työtehtävistä on jo kokemusta.

Palsta 2/2

Kiinnostuitko?

Jos mielessäsi on kysymys tai haluat tukea opintojen suunnitteluun, ota yhteyttä Gradian hakupalveluihin.

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15, chat: gradia.fi/oppimaan