Sinustako katu- ja pikaruokaosaaja kesän festareille ja tapahtumiin sekä erilaisiin pikaruokaravintoiloihin?

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

60 päivää.

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan Työmarkkinatorin kautta. Pääset palvelun sivuille oheisen hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee työllisyyspalvelut.

Koulutus on suomen kielellä.

Kenelle

Kiinnostaako katu- ja pikaruokien valmistus sekä siihen liittyvä asiakaspalvelutyö tapahtumissa, festareilla tai pikaruokaravintoloissa?

Jos olet vähintään 18-vuotias edellä kuvatun kaltaisista työtehtävistä kiinnostunut henkilö, niin tämä koulutus voisi sopia juuri sinulle. Aikaisempi työkokemus asiakaspalvelu- ja ravintola-alan työtehtävistä on eduksi, mutta ei välttämätöntä koulutukseen osallistumiselle.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (B.1.).

Kuvaus

Koulutuksessa on tavoitteena oppia työskentelemään katu- ja pikaruokaravintolan ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutyötehtävissä.

Koulutuksessa saat tietoa erilaisista katu- ja pikaruokaravintoloiden (ja tapahtumien) liikeideoista, menekkituotteista ja erityisruokavalioista. Koulutuksessa opit perustaitoja katu- ja pikaruokaravintoloissa tarvittavista ruoanvalmistus-, asiakaspalvelu- ja myyntityötehtävistä. Perehdyt mietojen alkoholijuomien tarjoiluun ja siihen liittyvään lainsäädäntöön. Hygieniaosaamisen opiskelun lisäksi koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa hygieniapassi ja anniskelupassi.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä pikaruokaravintoloihin sekä festareiden ja tapahtumien ruoanvalmistuksen ja myynnin työtehtäviin. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus osatutkinnon tai tutkinnon suorittamiseen.

Koulutuksen sisältö

- Katu- ja pikaruokaravintoloiden sekä tapahtumien liikeideat ja myyntikanavat
- Asiakaspalvelu- ja myyntityö katu- ja pikaruokaravintoloissa ja tapahtumissa
- Katu- ja pikaruokaravintoloissa sekä tapahtumissa tarjottavat tuotteet ja niiden valmistaminen
- Omavalvonta ja hygieeninen työskentely
- Erityisruokavaliot
- Hygieniapassi
- Anniskelupassi

Kustannukset

Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Muu työvaatetus annetaan lainaksi koulutuksen ajaksi.

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradian hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Rytkönen Maija

Tuntiopettaja (päätoiminen)

Ravitsemispalvelut