Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Elintarvikeala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1,5 vuotta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Hakupalveluista, yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on elintarvikealan perustutkinto suoritettuna. Toisaalta sinulla voi olla vahva ja monipuolinen työkokemus kondiittorin tehtävistä, vaikka sinulla ei perustutkinnon koulutusta olisikaan ja silloin tämä koulutus on juuri sinulle.
Koulutus sopii myös kokille, joka tarvitsee työssään osaamista jälkiruokien ja pikkusuolaisten valmistukseen.

Kuvaus

Kondiittorikisällinä toimit konditorioissa ja leipomoissa valmistaen alan tuotteita. Hallitset konditorian raaka-aineet ja niiden käytön valmistaen mm. täytekakkuja, leivoksia, pikkuleipiä, kahvikakkuja, erilaisia jälkiruokia kuten jäätelöitä, sorbetteja ja konvehteja, konditoriakoristeita, voileipäkakkuja ja coctailpaloja sekä erityisruokavaliotuotteita.
Sinulle ovat tärkeitä työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet, ymmärrät elintarvikelainsäädännön merkityksen sekä noudatat ja kehität yrityksen omavalvontaohjelmaa.
Työskentelysi on taloudellista, joustavaa ja huolehdit tuotelaadun toteutumisesta. Nykyaikainen kondiittorikisälli tarvitsee ja hallitsee myös tietotekniikan käytön työssään. Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, luovuutta ja vastuullisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja.

Koulutus toteutetaan perjantai-iltaisin klo 15–20 ja lauantaisin klo 8.30–16 keskimäärin kerran kuukaudessa koulun konditoria -työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua. Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi työ- tai työharjoittelupaikka, jossa valmistetaan konditoriatuotteita, on välttämätön.
Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
• Sinulla on jo työpaikka leipomo-konditoriassa, jolloin kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla.
• Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla.
• Hankit itsellesi työssä oppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, myös erityisestä tuesta. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp
• Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp
• Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen 30 osp
• Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yhteensä 60 osp
• Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen 30 osp
• Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen 30 osp
• Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta 30 osp
• Leipomoalan taitotyö 30 osp
• Työpaikkaohjaajana toimiminen 30 osp
• Tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 30 osp

Leipomoalan ammattitutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti. Tähän tutkinnon osaan voi sisällyttää myös leipomoalan ammattitutkinnon toisen tutkintonimikkeen pakollisen tai valinnaisen tutkinnon osan.

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Oppikirjoina käytetään:
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Kondiittorin käsikirja: Heinonen-Jouppila-Salovaara.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan

Huuskonen Marjo

Lehtori (opettaja)

Elintarvikeala