Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Elintarvikeala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1,5 vuotta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika koulutukseen on 12.8.-8.12.2024 ja opinnot alkavat 17.1.2025.

Kuvaus

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi. Tutkinnon suorittanut hallitsee elintarviketurvallisuuden sekä koneiden ja laitteiden käytön. Lisäksi hän huolehtii työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta noudattaen elintarvikelainsäädäntöä ja yrityksen omavalvontaohjelmaa. Tutkinnon suorittanut henkilö hallitsee työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet. Hän pakkaa tuotteet asianmukaisiin pakkauksiin, tekee tuotteisiin tuoteselosteet, pakkaa ja lähettää tuotteet asiakkaille. Hän työskentelee taloudellisesti, tuloksellisesti ja joustavasti halliten leipomoalan työmenetelmät. Tutkinnon suorittanut hallitsee tuotelaadun toteutumisen ja tietotekniikan käytön työssään.

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Voit toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Koulutus toteutetaan perjantai-iltaisin klo 15–20 ja lauantaisin klo 8.30–16 keskimäärin kerran kuukaudessa koulun konditoria -työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua.

Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi alan työ- tai työharjoittelupaikka on välttämätön. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua.

Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
• Sinulla on alan työpaikka, jolloin kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.
• Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti.
• Hankit itsellesi työssäoppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Koulutuksen sisältö

Leipurikisällin pakolliset tutkinnot osat ovat
• Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp
• Ruokaleipien valmistus 30, osp
• Kahvileipien valmistus 30 osp

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Oppikirjoina käytetään:
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Leivonnan teknologia - Ruokaleipä: Salovaara - Ignatius - Jussila - Hurri-Martikainen.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan

Huuskonen Marjo

Lehtori (opettaja)

Elintarvikeala