Metsäkoneasentaja
Metsäalan perustutkinto
Opiskele rautaiseksi tekniikan osaajaksi ja asennuksen ammattilaiseksi!
Opiskele rautaiseksi tekniikan osaajaksi ja asennuksen ammattilaiseksi!
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
YhteishakuKenelle
Oletko kiinnostunut tekniikan parissa työskentelystä? Metsäkoneasentajana olet puunkorjuukoneiden ja muiden vastaavien raskaskoneiden huollon ja korjausten osaaja. Työllistyt esimerkiksi metsäkonevalmistajien huolto-organisaatioihin.
Kuvaus
Metsäalan perustutkinnon suoritettuasi sinulla on laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet metsäalan eri tehtäviin. Opintojen aikana opit metsäkoneiden tekniikkaa ja kunnossapitoa. Koulutus antaa sinulle valmiudet metsätraktoreiden ja harvestereiden korjaus- ja huoltotöihin, sekä käyttötaidon niiden toimintakunnon toteamiseen.
Metsäkoneasentajana työllistyt esimerkiksi metsäkonevalmistajien huolto-organisaatioihin.
Koulutuksen sisältö
Metsäalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat 115 osp:
• Metsätraktorin käyttö 20 osp
• Metsäkoneiden kunnossapito 20 osp
• Metsäkoneen huolto ja korjaus 40 osp
• Metsäkoneen vianhaku 35 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 30 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.
Kustannukset
Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.
Lisää koulutuksesta
Opiskelua metsäalalla
Esa opiskelee Gradiassa metsäkoneenkuljettajaksi sekä Aaro ja Jonne metsäkoneasentajiksi. Parhaita juttuja metsäalassa ovat ainakin nämä:
- saa työskennellä isojen koneiden parissa – itsenäisesti ja vastuullisesti
- oppii uusia asioita ja saa tehdä käytännössä asioita – esimerkiksi harjoitella simulaattoreilla ja metsäkoneilla sekä asentaa ja korjata metsäkoneita hallissa
- vaihtelevat kouluviikot sisältävät myös esimerkiksi teoriaopintoja esimerkiksi metsänhoidosta ja puunkorjuun suunnittelusta
- pääsee harjoittelemaan uudehkolla konekalustolla
- ja ennen kaikkea:
Mahtavat puitteet sekä tilat Jämsän kampuksella!
Monta tapaa opiskella
Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.
Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.
Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.
Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.
Linkkilista
Kysy lisää, autamme mielellämme!
Gradia hakupalvelut
Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan