Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1,5–3 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Seuraavat ryhmämuotoiset aloitukset ovat:
• 5.3.2025 aloitukseen otetaan huomioon 3.2.2025. mennessä tulleet hakemukset. Pääsy- ja soveltuvuuskoepäivät 12.2.2025. Kielitaidon arviointi 12.12.2025.

Tähän koulutukseen on myös TE-haku. Haku 7.1.2025 alkavaa koulutukseen päättyy 24.11.2025. Hakuohje löytyy TE-palveluiden sivuilta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/723665?locations=Keski-Suomi&&ann…

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Hakupalveluista, yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Oletko jo sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö? Hae perustason ensihoidon osaamisalaopintoihin.

Kenelle

Opiskele perustason ensihoitajaksi Jämsässä. Koulutus soveltuu sinulle, joka olet sosiaalinen, vastuuntuntoinen ja palveluhenkinen. Sinulla on päätöksentekotaitoja sekä hyvät ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot. Haluat oppia alan tietotekniikkaa ja teknologiaa. Olet joustava ja sinulla on kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin sekä valmiutta omaksua uusia tietoja ja taitoja oppimalla erilaisissa oppimisympäristöissä. Sinulla on hyvä terveys, halua huolehtia omasta työkyvystä ja työhyvinvoinnista. Haluat kehittyä hyväksi ensihoidon ammattilaiseksi.

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysalalla työskennellään tiimeissä eri-ikäisten ja taustaltaan erilaisten ihmisten parissa. Ensihoidosta tehtyjen tutkimusten mukaan ensihoidon asiakkaista suurin osa on ikäihmisiä. Työssä lähtökohtana on asiakkaan tai potilaan kohtaaminen kokonaisvaltaisesti. Työ vaatii joustavuutta ja paineensietokykyä.

Perustason ensihoitajana voit työskennellä esimerkiksi erilaisissa ensihoidon yksiköissä, sairaaloiden päivystyspoliklinikoilla tai terveyskeskusten päivystysvastaanotoilla, akuutti vuodeosastoilla sekä yliopistollisten sairaaloiden tai akuuttihoidon osastoilla ja leikkausosastoilla. Myös erilaiset vanhustenhoidon yksiköt, kuten palvelutalot, kotihoito voivat olla perustason ensihoitajan työpaikkoja.

Opiskelu on pääsääntöisesti lähiopiskelua. Opintoihin sisältyy myös verkko-opintoja, opintokäyntejä. erilaisia oppimistehtäviä, projekteja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla tapahtuva oppiminen sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Opiskelijatiimissä syvennät omia yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojasi sekä itsenäistä ja vastuullista toimintaasi opiskelijana ja tulevana ammattilaisena.

Käytössämme on erilaisia oppimisympäristöjä, kuten koulutusambulanssimme videokameroineen sekä oppilaitoksen oma simulaatioluokka. Koulutusambulanssilla pääset jo koulutuksen aikana harjoittelemaan ajamista ja kliinisiä taitoja pääset harjoittelemaan turvallisesti oikealla Simulaatio Sim Man 3G nukella.

Koulutuksen sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen 20 osp
• Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 25 osp
• Lääkehoidon toteuttaminen lähihoitajan vastuualueella 10 osp
• Ensihoidossa toimiminen 40 osp
• Akuuttihoitotyössä toimiminen 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 15 osp, esimerkiksi
• Immobilisaatiohoitotyössä toimiminen 15 osp
• Monipotilas- ja suuronnettomuustilanteissa toimiminen 15 osp
• Muita ammatillisia valinnaisia tutkinnon osia tarjotaan tarvittaessa HOKSin mukaisesti osaamisalaopetuksen sisällä

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske: Opetus on sinulle maksutonta. Kustannuksia koituu työvaatetuksesta (suojahousut ja turvakengät) sekä oppikirjoista.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan