Pienkonemekaanikko
Ajoneuvoalan perustutkinto
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
Jatkuva hakuKenelle
Haluatko opiskella ajoneuvoalan perustutkinnosta pienkonemekaanikoksi rennossa ja tiimimäisessä huippuympäristössä? Oletko tunnollinen, tarkka ja haluat oppia hyväksi pienkonealan tekijäksi? Oletko kiinnostunut pienkoneiden mekaanisten ja sähköisten järjestelmien vianmäärityksestä mitta- ja testilaitteilla? Jos vastasit kyllä, hae mukaan opiskelemaan!
Kuvaus
Pienkonemekaanikko toimii polttomoottori ja akkukäyttöisten pienkonelaitteiden korjausalan ammattilaisena. Koulutuksessa opit pienkoneiden (mopot, moottoripyörät, perämoottorit, sähköpyörät, yms.) mekaanisen ja sähköisten järjestelmien vianmääritystä mitta- ja testilaitteilla.
Opiskelu on joustavaa ja osaamista hankitaan oppilaitoksessa sekä työpaikoilla. Lähiopetus tapahtuu koululla tiimimäisessä oppimisympäristössä. Opintojen alussa on kolmen viikon perehdytysjakso oppilaitoksessa, jonka aikana jokaiselle opiskelijalle tehdään osaamiskartoitus ja henkilökohtainen opintosuunnitelma. Perehdytysjakson jälkeen on mahdollista aloittaa työssäoppimisjakso omalla paikkakunnalla. Opintojen aikana lähiopetusta on noin viisi päivää kuukaudessa. Lähiopetusjaksoille on mahdollista hakea majoituspaikkaa oppilaitoksen opiskelija-asuntolasta.
Koulutuksen sisältö
Ajoneuvoalan perustutkinto, pienkonemekaanikon koulutus muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat 90 osp
• Ajoneuvon huoltotyöt 25
• Alustan korjaustyöt 15
• Jarrujen korjaus 10
• Sähköjärjestelmän kunnon määrittäminen 10
• Vapaa-ajan ajoneuvojen huolto, 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp, esimerkiksi:
• Moottoripyörän huolto, 30 osp
• Metsä- ja puutarhakoneiden huolto, 15 osp
• Polkupyörän huolto, 15 osp
• Uusien tuotteiden varustelu ja kokoaminen 15osp
Kustannukset
Opetus on maksutonta. Kustannuksia tulee opiskeluvälineistä: Opiskelija tarvitsee omat turvajalkineet ja tietokoneen/tabletin.
Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat opiskelijat saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat työasut ja -välineet.
Lisää koulutuksesta
Sopisiko sinulle oppisopimus?
Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.
Monta tapaa opiskella
Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.
Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.
Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.
Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.
Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.
Kysy lisää, autamme mielellämme!
Gradia hakupalvelut
Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan