Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

80 päivää.

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan Työmarkkinatorin kautta. Pääset palvelun sivuille oheisen hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee työllisyyspalvelut.

Koulutus on suomen kielellä.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.

Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.

Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (B1.1).

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään kesäterassin juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä.
Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta ja asiakaslähtöistä myyntityötä. Koulutuksessa opitaan hygieenisiä työtapoja ja opitaan valmistamaan kesäterassin alkoholillisia ja alkoholittomia juomia sekä opitaan käyttämään kahvilaitteita. Opiskelija oppii hyödyntämään tarjoilutekniikkaa terassitarjoilun juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä. Koulutus sisältää ammatin vaatimat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö
• ravintoloiden liikeideat ja asiakaspalvelu- ja myyntityö
• tarjoilutyö
• erityisruokavaliot
• kesäterassin alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
• oluet, siiderit ja miedot viinit
• ammatillinen asiakaspalvelukieli: englanti ja ruotsi
• hygieniapassi
• anniskelupassi

Kustannukset

Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Muu työvaatetus annetaan lainaksi koulutuksen ajaksi.

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan kesäterassin tarjoilutyötehtäviin. Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradian hakupalvelut

13.–19.10.2025 puhelin palvelee klo 9–12
Normaalit palveluajat:
Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Flink Riitta

Tuntiopettaja (päätoiminen)

Ravitsemispalvelut