Juomien myynti ja tarjoilu -osatutkintokoulutus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Toteutusaika
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.
Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).
Kuvaus
Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään eri liikeideoilla toimivien juoma-seurusteluravintoloiden tarjoilutyötehtävissä.
Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta ja asiakaslähtöistä myyntityötä. Koulutuksessa opitaan hygieenisiä työtapoja ja opitaan valmistamaan alkoholillisia ja alkoholittomia juomia.
Opiskelija oppii hyödyntämään tarjoilutekniikkaa juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä. Koulutus sisältää ammatin vaatimat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.
Koulutuksen sisältö
ravintoloiden liikeideat ja asiakaspalvelu- ja myyntityö
tarjoilutyö
erityisruokavaliot
alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
oluet, siiderit ja miedot viinit
ammatillisen asiakaspalvelun vieras kieli: englanti
hygieniapassi
anniskelupassi
Kustannukset
Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Mustan T-paidan ja esiliinan saa lainaksi koulutuksen ajaksi.
Lisää koulutuksesta
Monta tapaa opiskella
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan tarjoilutyötehtäviin. Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.
Kysy lisää, autamme mielellämme!
Gradia hakupalvelut
Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan